M4Ready arrangerer sammen med ulike kirkesamfunn

Studietur til London

Torsdag 19 til søndag 21 mars 2020.

Hva?

Mars 2020 arrangerte M4Ready Norge en studietur til England med fokus på menighetsplanting. Turen er et samarbeid med alle de kirkesamfunn og organisasjoner som står bak M4 i Norge. Vi har plass til max. 60 deltakere. Vårt ønske er å skape et miljø der folk som er interessert i menighetsplanting lærer hverandre å kjenne, drømmer sammen og ser på nye muligheter.

Program og innhold

Studieturen vil inneholde møte med ulike menighetsplantinger innenfor den Anglikanske kirke og andre sammenhenger. Fredagen er dagen for dette. Første del av lørdagen møter er vi sammen for å snakke sammen om de vi har hørt. Fra ca. Kl. 1200 er tiden inne for å se London. Mulighet for en fotballkamp osv. Søndagen besøker vi ulike gudstjenester før vi reiser hjem. Vi vil ha god tid til samtale, bønn og fellesskap innad i gruppen. Mer detalj informasjon om menighetsplantere vi kommer til å møte vil komme etterhvert.  

Program

Torsdag 19:     Kl. 2000 - 2130: Folk flyr inn og vi møte stil felles samling på bodsted.

Fredag 20:       Kl. 0900 – 2200: Møte menighetsplantere

Lørdag 21:      Kl. 0900 – 1200: Oppsummering, læring

Lørdag 21:      Kl. 1200 – 2200: Disponibel tid på byen (fotballkamp?)

Søndag 22       Kl. 0900 – 1800: Besøke menigheter + hjemreise.

Påmelding, reise og pris

Vi ber dere legge inn en forhåndspåmelding på nedenfor innen 15 desember. Fra 1. januar 2020 åpner påmelding åpen på Checkin. Pris er 1750 kroner. Dette inkludere tre overnatting på Wynfridhouse: (http://www.wynfridhouse.com/ ) med frokost, samt Lunch på fredag. Andre måltider og reisekostnader med undergrunn osv. i London betales individuelt, ut fra egne behov og valg. Den enkelte må bestille sin egen reise.

 

Er du med?

Ønsker du å være med på tur?

m4-ready-site-icon

M4 ready

Treningsprogram for potensielle ledere og menighetsplantere

For deg som vil

lede, bygge, pioneere, multiplisere menigheter og forsamlinger i Norge

Hva er M4 Ready?

M4Ready er utviklet for å forberede morgendagens ledere og potensielle menighetsplantere. M4Ready er for deg som vil være med å pionere og starte nye menigheter i Norge og ser deg selv som en leder i en av våre mange menigheter og forsamlinger. Programmet er lagt opp som en prosess som går over 9 måneder. Fra høsten 2019 starter vi opp med M4ready fire steder: Oslo, Bergen, Kristiansand og Songdal. Vi vil også tilrettelegge en online versjon der regionale samlinger blir erstattet med webinarer. Dette blir gjort for de som ikke har mulighet til å delta på regionale samlinger.

Temaene vi går gjennom er

100-Church-Planting-icon

Menighetsplanting

200-personal-development-icon

Personlig utvikling

300-evangelism-icon

Evangelisering

400-communication-icon

Kommunikasjon

500-team-development-icon

Team

600-discipleship-icon

Disippelgjøring

M4 Ready regioner

Klikk på din lokasjon

Oslo

Dato for regionale samlinger:

Oppstartsamling: 3 september kl. 1900 - 2130.
Sted: Misjonskirken på majorstuen, Slemdalsveien 1, 0369 Oslo
Weekend: 18-20 oktober i Kristiansand (Alle som er med i M4Ready fra hele Norge)
Høst: 3. september og 26. november
Vår: 4. februar og 21. april
Studietur: 19.-22. mars 2020 til London (Ikke obligatorisk)

Lokal introduksjon:

Det er med stor glede at vi inviterer deg til å være en del av M4 Ready i Oslo, Østlandet. Vi i lederteamt for Oslo-området er alle engasjert i menighetsarbeid, både som menighetsplantere og pastorer, og har en dyp lengsel etter å se nye, levende og voksende forsamlinger på Østlandet. Vi ser med stor forventing fram til å kunne få ta del i deres vandring mot kristent lederskap, og å tjene dere best mulig i deres lederutvikling. Vi gleder oss til å bli kjent med dere!

De som er med og leder M4Ready i Oslo er:

Bergen

Dato for regionale samlinger:

Oppstartsamling: 5 september kl. 1930-2130 regional oppstartsamling
Sted: Bergen Frikirke, St. Olavs vei 10, 5052 Bergen
Weekend: 18-20 oktober i Kristiansand (Alle som er med i M4Ready fra hele Norge)
Høst: 5. september og 28. november
Vår: 6. februar og 23. april
Studietur: 19-22 mars 2020 til London (Ikke obligatorisk)

Lokal introduksjon:

Det er med stor glede at vi inviterer deg til å være en del av M4 Ready sin Bergensregion! Vi i Bergensteamet står alle til daglig i aktivt menighetsarbeid, både som menighetsplantere og pastorer, og har en dyp lengsel etter å se nye, levende og voksende forsamlinger bli etablert i Bergen og omegn. Vi ser med stor forventing fram til å kunne få ta del i deres vandring mot kristent lederskap, og å tjene dere best mulig i deres lederutvikling. Vi gleder oss til å bli kjent med dere!

De som er med og leder M4Ready i Bergen er:

Kristiansand

Oppstartsamling: søndag 25 august kl. 1900 - 2130.
Sted: Tangen 11. Visavi aquarama.
Weekend: 18-20 oktober i Kristiansand (Alle som er med i M4Ready fra hele Norge)
Høst: Mandag 25 november
Vår: 3 februar, 27 april og 25 mai.
Studietur: 19-22 mars 2020 til London (Ikke obligatorisk)

Lokal introduksjon:

Det er en stor glede at vi invitere deg til å være den del av M4ready på Sørlandet. Vi er flere ledere i regionen som tror M4ready kan være et redskap for å trene potensielle ledere og Menighetsplantere i vår region. Vi samles fem ganger som gruppe på Sørlandet Iløpet av året, samt en weekend. Les mer om kurset og meld deg på. Håper å se deg.

De som er med og leder M4Ready i Kristiansand er:

Kun online

Dato for regionale samlinger:

Oppstartsamling: søndag 1 September kl. 2030 – 2200. (på zoom).
Sted: Online (Om mulig sitte sammen som gruppe)
Weekend: 18-20 oktober i Kristiansand (Alle som er med i M4Ready fra hele Norge)
Høst: Søndag 1. september kl. 2030 – 2200; Søndag 17. november kl. 2030 – 2200.
Vår: Datoer kommer.
Studietur: 19.-22. mars 2020 til London (Ikke obligatorisk)

Introduksjon:

Dette er en mulighet for deg til å delta på M4ready uten å bo i nærheten av en av de store byene. Vi som er i lederteamet for M4 både som menighetsplantere og pastorer, og har en dyp lengsel etter å se nye, levende og voksende forsamlinger på Østlandet. Vi ser med stor forventing fram til å kunne få ta del i deres vandring mot kristent lederskap, og å tjene dere best mulig i deres lederutvikling. Vi gleder oss til å bli kjent med dere!

De som er med og leder M4Ready kun online er:

Læringskronologi

 • Jun 3, 2019

  Menighetsplanting:

  Vi tror alle kan være med å starte noe nytt, men ikke alle er entreprenør, menighetsplanteren. Her lærer du mer om hva som skal til for å starte en ny menighet. Hvorfor og hvordan starte noe nytt? Hva er utfordringene og hva kreves av en som er planter?

 • Jun 3, 2019

  Personlig utvikling:

  Her lærer du om hvordan du kan bygge et robust liv som tåler en storm. Hvilke kompetanse og ressurser er nødvendige å ha? Hvordan kan jeg ta ansvar for egen utvikling og hvilke områder skal jeg utvikle? Du får mulighet til å ta en ferdighetsprofil og en resiliens profil.

 • Jun 3, 2019

  Evangelisering:

  Hensikten er å bringe verden til Gud og Gudsrike til verden. Gjennom treningen får du kunnskap, forståelse og verktøy for hvordan du kan være med å se mennesker komme til tro i Norge i dag.

 • Jun 3, 2019

  Kommunikasjon:

  Skal du lede må du også kommunisere. Hva kjennetegner gode kommunikatorer og forkynnere og hvilke ferdigheter har de? Hvordan bygge opp forkynnelse og hvilke metoder finnes. Hva kjennetegner åndsfylt forkynnelse?

 • Jun 3, 2019

  Team:

  Hvordan utvikle gode team? Hva er viktig når du skal rekruttere team medlemmer? Og hvordan lede et sunt og velfungerende meninghetsplantingsteam? Dette er noen av de spørsmål som blir tatt opp i denne modulen.

 • Jun 3, 2019

  Disippelgjøring:

  Disippelgjøring skjer best gjennom utviklingen av en kultur der den enkelte er forpliktet på noen felles praksiser. Disippelgjøring skjer både gjennom individuelt engasjement og evne til å skape en kultur der mennesker besmittes av den kollektive praksis.

Dette får du

Dette får du:

 • 5 regionale samlinger
 • Weekend 18-20 oktober
 • Studietur til London 19-22 mars 2020 (Ikke obligatorisk)
 • 6 moduler med ukentlig online undervisning og oppgaver
 • Coaching og individuell oppfølging
 • Kurshefte med alle modulene og enhetene.

Kostnad

Kurset koster 4000 kroner pr. deltaker.
Dette inkluderer all online undervisning, oppfølging og oppstart weekend 18-20 oktober 2019.
Vi anbefaler deg til å søke din lokale menighet eller kirkelige sammenheng til evt, å søke om støtte.

Coaching

Det forventes av alle deltakerne at de skal ha en coach som har seks samtaler med dem i løpet av de ni månedene kurset varer. En samtale etter hver av de seks modulene. For mange vil det være naturlig at det er ledere fra egen sammenheng. Vi vil oppfordre deg som deltaker til også ta initiativ til at dette er på plass når vi starter opp prosessen i slutten av august. Du vil bli spurt om dette når de regionale lederne ringer deg etter at du er påmeldt. Derfor er det bra om du snakker med noen i din sammenheng for å avklare dette.

Påmelding

Er du interessert i å være med? Gå til påmelding. I påmelding må du velge den region der du ønsker å delta i M4ready. Når vi har mottatt din påmelding vil du bli kontaktet av en av de regionale lederne for en prat. 2-3 uker før oppstartsamling vil du få mer informasjon om opplegget og få tilgang til å logge deg inn på vår online plattform hvor all informasjon og undervisning vil være gjort tilgjengelig.

Styret i M4 Norge

Jarleif Gaustad

Jarleif Gaustad

Leder M4 Norge
NLM
Mobil: 915 14 582‬
E-mail: jargaustad@nlm.no

Jarleif er leder for M4 i Norge og er leder for fellesskapsutvikling i NLM. Han har vært med og replantet et NLM fellesskap i Follo som nå er en voksende NLM menighet. Jarleif brenner for å se ung mennesker ta steget ut og være med å starte nye misjonsfellesskap i sin sammenheng.
<h3>John Torjus Eriksen</h3>
<br/>John Torjus leder M4 teamtrening i Norge og arbeider med kirkeplanting i Indremisjonsforbundet. John Torjus er gift med Siri Birgitte, har tre barn og bor i Sogndal.

John Torjus Eriksen

Ansvarlig M4 teamtrening og styremedlem
IMF
Mobil: ‭990 45 506‬‬
E-mail: jteriksen@gmail.com

John Torjus leder M4 teamtrening i Norge og arbeider med kirkeplanting i Indremisjonsforbundet. John Torjus er gift med Siri Birgitte, har tre barn og bor i Sogndal.
Kjartan Ørnes

Kjartan Ørnes

Styremedlem
Kristent Fellesskap
Mobil: 900 95 865‬
E-mail: kjartanornes@gmail.com

Kjartan har vært med å plante Kristent Fellesskap i Oslo og flere husmenigheter i Groruddalen. Han leder også Kristent Fellesskaps SENDT- gruppe som arbeider for menighetsplanting rundt omkring i Norge.
Vegard Tennebø

Vegard Tennebø

Styremedlem
Normisjon
Mobil: 906 42 084‬
E-mail: vegard.tennebo@normisjon.no

Vegard er i lederteamet for Normisjon i Norge og arbeider også som fellesskapsutvikler i Sogn og Fjordane. Før det arbeidet han som prest i Storsalen i Oslo. Vegard har vært med å plante flere nye fellesskap, og brenner for at menighetsplanting i Normisjon skal ha gode livsvilkår, slik at nye mennesker kan møte Jesus. Vegard er gift med Hildegunn og sammen har de 4 gutter og er bosatt på Sandane i Nordfjord.
Erine Solberg

Erine Solberg

Styremedlem
Ungdom i Oppdrag
Mobil: 907 90 086‬
E-mail: erinesolberg@gmail.com

Erine er med og planter kirken 242 for Ungdom i Oppdrag i Skien.
Ann Pender

Ann Pender

Styremedlem
Frelsesarmeen
Mobil: 474 60 293‬
E-mail: ann.pender@frelsesarmeen.no

Ann er offiser i Frelsesarmeen og har tilbrakt det meste av sin tjeneste som korpsleder (menighetsleder) på forskjellige steder i Norge og England. Nå tjenestegjør hun på Frelsesarmeens hovedkontor og er ansvarlig for arbeidet på korpsene på Island, Færøyene og i Norge. Hun brenner for Frelsesarmeens oppdrag, som i hovedsak sier følgende: ".. å forkynne Jesu Kristi evangelium og i Hans navn møte menneskelige behov uten diskriminering."
Trine Syvertsen

Trine H. Syvertsen

Styremedlem
Frikirken
Mobil: 911 03 070‬
E-mail: trine.h.syvertsen@frikirken.no

Trine leder avdelingen som driver med menighetsutvikling ved Frikirkens hovedkontor. Hun har kontor i Oslo, og er bosatt i Kristiansand hvor hun er gift og har fem voksne barn.

Vi tror at alle kan være med å plante menighet,

men ikke alle har det som kreves for å lede en ny planting. Avklaringssamtalen er et verktøy som hjelper med å identifisere hvem som har gode forutsetninger for å lykkes med å lede en menighetsplanting. Det skjer i tre steg. 1. Kandidaten svarer på to spørreskjema. De ene skjemaet er en egenvurdering som inneholder områdene: Kall, Karakter, Kjemi og Kompetanse. Det andre inneholder 22 spørsmål om kandidatens liv og tjeneste. 2. Kandidaten avtaler en 3 timers avklaringssamtale. Disse samtalene blir tilrettelagt av ledergruppen i M4 Norge. 3. Etter samtalen skrives det en rapport. Den blir gjennomgått sammen med kandidaten og en leder i kandidatens kirkelige sammenheng. Alle plantere som skal være med i M4 læringsfellesskap skal ha gjennomgått en avklaringssamtale. Nedenfor finner du link til de to spørreskjemaene.

Ønsker du å vite mer om avklaringssamtalen, ta kontakt med:
Leder M4 Norge: Jarleif Gaustad (NLM)
Mobil: 915 14 582‬
E-mail: jargaustad@nlm.no

Kontakt oss

Vennligst skriv inn ditt navn.
Vennligst skriv inn en melding.